Annashaab Lervarefabrik

Annashaab Lervarefabrik var en dansk keramikfabrik.

Annashaab Lervarefabrik

Om Annashaab Lervarefabrik

Annashaab Lervarefabrik var en dansk keramikfabrik, der blev grundlagt i 1891 af pottemager Jens Holm Rasmussen og hans kone Johanne i Egebjerg, nær Horsens. Fabrikken startede med at producere dagligdags lervarer som syltetøjskrukker og endda natpotter til det lokale fængsel. Senere, omkring 1920'erne, begyndte fabrikken at producere dekorativ keramik i den såkaldte "Skoenvirke-stil", der er den danske variant af Jugendstil. Denne ændring i produktionen blev inspireret af kunstneren Eiler Løndal, som også havde arbejdet for Danico, en anden kendt keramikfabrik i området.

Annashaab-produkter blev ofte dekoreret med kohornsglasur og var karakteriseret ved enkle, men elegante mønstre i pastelfarver. De var ofte uigennemsigtige og lignede produkter fra Kähler eller Danico. Fabrikken lukkede i 1958, men dens keramikværker er i dag eftertragtede blandt samlere.

En særlig detalje ved Annashaab-keramik er fabrikkens stempel, som var en trekant, der symboliserede "L" for lervarefabrik. Mange af deres produkter bærer dog ikke dette mærke, hvilket gør det vanskeligt at skelne dem fra andre fabrikker, især hvis de ikke er nummererede.


Keramik af Annashaab Lervarefabrik

Har du gode billeder af keramik af Annashaab Lervarefabrik så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Abbednæs Potteri   Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Aluminia   Andegaarden Keramik   Anders Arhøj   Anker Keramik   Anne-Grethe og Jørgen Moeslund (AJMO Keramik)   Aristo Keramik   Asbo Stentøj