Birgit Krogh

Birgit Krogh var en anerkendt dansk keramiker.

Birgit Krogh
Birgit Krogh

Om Birgit Krogh

Birgit Krogh var en anerkendt dansk keramiker, som har haft en betydningsfuld indflydelse på dansk keramikkunst. Hun blev uddannet fra Kunsthåndværkerskolen i 1957 og arbejdede gennem sin karriere med en bred vifte af keramiske teknikker og udtryk, herunder skulpturer, relieffer, fade og vaser. Hendes værker afspejler ofte fortællinger om mennesker og dyr, inspireret af klassisk mytologi, og hun formåede at kombinere kunstnerisk dybde med funktionel skønhed.

Krogh var også en af medstifterne af HUSET i Asnæs i 1973, et kunstnerdrevet udstillingssted, som har spillet en væsentlig rolle i at fremme kunst- og kulturlivet i Odsherred. Hun var desuden involveret i oprettelsen af CLAY Keramikmuseum i Middelfart og det internationale keramiske center Guldagergaard i Skælskør, hvilket understreger hendes engagement i at udvikle og fremme keramik på både nationalt og internationalt niveau.

Hun arbejdede ofte med store udsmykningsopgaver og skabte værker, der formidlede historier om livets mangfoldighed og menneskets forhold til naturen.


Keramik af Birgit Krogh

Har du gode billeder af keramik af Birgit Krogh så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Abbednæs Potteri   Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Aluminia   Andegaarden Keramik   Anders Arhøj   Anker Keramik   Anne-Grethe og Jørgen Moeslund (AJMO Keramik)   Aristo Keramik   Asbo Stentøj