Kirsten Weeke

Kirsten Weeke, født i 1932, er en dansk keramiker.

KW
Kirsten Weeke

Om Kirsten Weeke

Kirsten Weeke, født i 1932, er en dansk keramiker med tilknytning til det berømte Saxbo-værksted, hvor hun arbejdede i slutningen af 1950'erne. Hun er især kendt for sin eksperimenterende tilgang til keramik, hvor hun ofte arbejdede med grovere materialer og udforskede forskellige teknikker som glasurafskrabning og begitning. Hendes værker blev præsenteret på flere Saxbo-udstillinger i årene 1956-1960. En af hendes mest populære modeller var en kollegietekande, der hurtigt blev en bestseller.

Weeke er også nævnt for sit innovative design af en skulpturel flødekande, som udfordrede de traditionelle form- og funktionstest, men som i høj grad fungerede som et kunstnerisk samtaleemne. Hun var niece til Nathalie Krebs, grundlæggeren af Saxbo, hvilket gav hende mulighed for at eksperimentere frit med værkstedets forskellige glasurer og teknikker.

I 1960 flyttede Weeke til USA efter sit ægteskab med en amerikaner, men hendes værker er fortsat værdsat i keramikverdenen.


Keramik af Kirsten Weeke

Har du gode billeder af keramik af Kirsten Weeke så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Abbednæs Potteri   Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Aluminia   Andegaarden Keramik   Anders Arhøj   Anker Keramik   Anne-Grethe og Jørgen Moeslund (AJMO Keramik)   Aristo Keramik   Asbo Stentøj