Vibeke Fischer

Vibeke Fischer er en dansk keramiker.

VF
Vibeke Fischer

Om Vibeke Fischer

Vibeke Fischer er en dansk keramiker, der har arbejdet med keramik i over 30 år. Hun er særligt kendt for sine hånddrejede skåle, hvoraf hun har drejet omkring 30.000 gennem sin karriere. Vibeke har en solid uddannelsesmæssig baggrund med studier på anerkendte skoler i både England og Danmark, herunder Camberwell College of Art and Crafts i London, hvor hun blev undervist af prominente keramikere som Lucie Rie og Hans Coper. Hendes værker er præget af en stram og enkel æstetik, hvor form og dekoration smelter sammen for at skabe en harmonisk helhed.

Vibeke Fischer har gennem sin karriere været inspireret af både naturen og hverdagens indtryk, som hun omsætter til sine keramiske arbejder. Hun har deltaget i mange solo- og censurerede udstillinger og har modtaget flere priser for sit arbejde, herunder The Solar Foundation Award i 2003. Hendes kunst er også blevet solgt til prominente institutioner som Danmarks Nationalbank og ISS Scandinavia.

Fischers keramikproces involverer omhyggeligt forarbejde med utallige glasurprøver og en dyb forståelse af de kemiske processer i ler og glasur under brænding. Gennem årene har hun arbejdet både med gas- og elovne, hvor hun med sidstnævnte har udforsket nye teknikker til at opnå dybde og stoflighed i sine værker. Hendes passion for det keramiske håndværk og skålens form fortsætter med at drive hende i hendes skabende arbejde.


Keramik af Vibeke Fischer

Har du gode billeder af keramik af Vibeke Fischer så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Øvrige signatur eksempler


Andre signaturer

Abbednæs Potteri   Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Aluminia   Andegaarden Keramik   Anders Arhøj   Anker Keramik   Anne-Grethe og Jørgen Moeslund (AJMO Keramik)   Aristo Keramik   Asbo Stentøj