Helge Christoffersen

Helge Christoffersen (1925-1965) var en dansk keramiker og billedhugger.

CH
Helge Christoffersen

Om Helge Christoffersen

Helge Christoffersen (1925-1965) var en dansk keramiker og billedhugger, født i 1925. Han begyndte sin kunstneriske karriere som billedskærerlærling hos Wiese & Søn i 1940. Efter at have modtaget undervisning på Frederiksbergs Tekniske Skole, blev han optaget på Kunstakademiets billedhuggerskole i 1943, hvor han blev undervist af anerkendte kunstnere som Utzon-Frank og Aksel Jørgensen frem til 1946.

Christoffersen debuterede på Forårsudstillingen allerede i 1945 og modtog Kunstakademiets lille guldmedalje i 1948. Han arbejdede i denne periode på bestillingsarbejder og som medhjælper for fremtrædende kunstnere som Utzon-Frank, Mogens Bøggild, J.F. Willumsen og Jais Nielsen. I 1947 blev han ansat på Den Kongelige Porcelænsfabrik som medhjælper for Jais Nielsen, hvilket gav ham indblik i fremstillingen af stentøjsrelieffer og brugen af okseblodsglasurer.

Helge Christoffersen vandt en konkurrence i 1947 om et forslag til et frihedsminde til Folketinget, og de tre relieffer blev opstillet i Folketingets Vandrehal i 1950. Han blev også tildelt opgaven som 26-årig at skabe et Blicher-monument i granit for Ny Carlsbergfondet, som blev opstillet i Kjellerup.

På Den Kongelige Porcelænsfabrik skabte Christoffersen over 300 større eller mindre keramiske stykker, hvoraf langt de fleste var unikaer. Kun 14 af hans værker blev optaget i stentøjsmodelkataloget ifølge kunsthistorikeren Leif Lautrup-Larsen. Helge Christoffersen efterlod sig et betydeligt bidrag til dansk kunsthistorie gennem sit arbejde med keramik og billedhuggeri, før han tragisk nok gik bort i 1965.


Keramik af Helge Christoffersen

Helge Christoffersen katte for L. Hjorth
Helge Christoffersen katte for L. Hjorth
Helge Christoffersen kattevase
Helge Christoffersen kattevase


Andre signaturer

Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Andegaarden Keramik   Anne-Grethe og Jørgen Moeslund (AJMO Keramik)   Asbo Stentøj   Asta Agerholm   Astrid Anderberg   Birgit Andersson   Birgit Kasueske Andersen   Birthe Andersen  

Året julegave

Carsten Bagge Laustsen indkredser den særlige, danske keramiske traditions udvikling og dokumenterer den ved mere end 100 udvalgte keramikere, værksteder og fabrikker. 100 års dansk keramik henvender sig både til dem, der har en interesse for dansk design og til dem, der samler på keramik, hvad enten det er den keramiske kunst, eller den man finder på markeder og i antikvitetsbutikker.

Læs mere og køb bogen her