Martha Hastedt

Martha Hastedt var en dansk keramiker.

MH
Martha Hastedt

Om Martha Hastedt

Martha Hastedt var en dansk keramiker, der er bedst kendt for sit arbejde hos Saxbo, en af de mest anerkendte keramikproducenter i Danmark i det 20. århundrede. Hastedt arbejdede for Saxbo fra 1950'erne til 1960'erne, hvor hun bidrog med værker i stentøj, kendt for deres fine glasurer og håndværk. Et af hendes særlige kendetegn var hendes signaturstempel "MH", som kan findes på mange af hendes værker fra denne periode.

Hun skabte blandt andet skåle og fade med glaserede overflader i gyldne og jordnære farver, som stadig er eftertragtede blandt samlere af dansk keramik. Hendes værker er blevet solgt ved forskellige auktionshuse og fremhæves ofte som eksempler på det bedste fra skandinavisk modernisme inden for keramik.

Martha Hastedts keramik er kendt for sin enkle, men elegante stil, der passer ind i den skandinaviske designtradition. Hendes arbejde for Saxbo har givet hende en varig plads i dansk kunsthåndværks historie.


Keramik af Martha Hastedt

Har du gode billeder af keramik af Martha Hastedt så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Alma Andersen (Alma Keramik)   Asbo Stentøj   Asta Agerholm   Birthe Andersen   Børge og Hardy Vincent Andersen   Grethe Rugholm Andersen   Hanny Abel   Hardy Vincent Andersen   Ib Antoni   Jeanette List Amstrup