Helen Dohlmann

Helen Dohlmann (1870-1942) var en anerkendt dansk billedhugger, der arbejdede både i Danmark og udlandet.

HD
Helen Dohlmann

Om Helen Dohlmann

Helen Dohlmann (1870-1942) var en anerkendt dansk billedhugger, der arbejdede både i Danmark og udlandet. Hun blev født i København og modtog sin uddannelse hos prominente skulptører som Paul Dubois og Jean Antoine Injalbert i Paris samt Stephan Sinding i København. Hun var også kunstmaler og studerede under den amerikanske maler Richard Miller.

Dohlmanns værker er præget af dramatiske og følelsesladede udtryk, som ses i nogle af hendes mest kendte værker, herunder skulpturen Sorg, sarkofag med figur, der blev udstillet på den parisiske Salon og modtog en Mention Honorable. Hun udstillede også flere gange på Charlottenborg og i udlandet, blandt andet i München og Paris. Hendes kunstneriske virke strakte sig over mange år med deltagelse i store udstillinger som Charlottenborgs Forårsudstilling og Landsudstillingen i Aarhus.

Helen Dohlmann arbejdede også med offentlige monumenter, herunder en buste af hospitalsdirektør H.V.S. Gredsted, som kan ses på Københavns Kommunehospital (nu en del af Københavns Universitet). Hun er i dag repræsenteret med værker på flere museer, herunder Vejen Kunstmuseum.

Hun døde i 1942 og er begravet på Solbjerg Parkkirkegård i Frederiksberg.


Keramik af Helen Dohlmann

Har du gode billeder af keramik af Helen Dohlmann så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Asbo Stentøj   Lillian Adler   Bartholdy Keramik   Birgitte Bundgaard   Bornholms Keramikfabrik   Broager Keramik   Christine Urfe bendt   Jette Bork-Johansen   Line Bak   Pernille Buch