Merethe Bloch

Merethe Bloch er en dansk keramiker.

MB
Merethe Bloch

Om Merethe Bloch

Merethe Bloch er en dansk keramiker, født i 1946 i København. Hun er kendt for sine unikaværker i højbrændt stentøj og porcelæn, hvor hun eksperimenterer med glasurer som celadon, okseblod og temmoku. Hendes værker spænder over skulpturer, vandkunst, relieffer, samt funktionelle genstande som skåle og fade. Hun har gennem tiden været meget optaget af glasureksperimenter, især med klassiske jernoxyder, og hun har udviklet en stor samling af glasurprøver, som hun ofte arbejder med én farve ad gangen.

Bloch har rødder dybt forankret i dansk keramikkunst, da hun er barnebarn af de anerkendte kunstnere Julie Bloch og Knud Kyhn. Selvom hun ikke direkte arbejdede i deres værksteder, voksede hun op med en dyb respekt for keramikkens kompleksitet og kunst. Hun beskriver ofte keramik som en disciplin, hvor teknisk kontrol over glasurer og form er afgørende, før man overlader det hele til brændingens uforudsigelighed.

Hendes værksted er beliggende i Assens på Fyn, hvor hun også driver en butik, og hun har haft en lang række udstillinger både i Danmark og internationalt.


Keramik af Merethe Bloch

Har du gode billeder af keramik af Merethe Bloch så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Øvrige signatur eksempler


Andre signaturer

Abbednæs Potteri   Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Aluminia   Andegaarden Keramik   Anders Arhøj   Anker Keramik   Anne-Grethe og Jørgen Moeslund (AJMO Keramik)   Aristo Keramik   Asbo Stentøj