Morten Løbner Espersen

Morten Løbner Espersen er en af de mest markante danske keramikere i sin generation.

ME
Morten Løbner Espersen

Om Morten Løbner Espersen

Morten Løbner Espersen er en af de mest markante danske keramikere i sin generation. Født i Aalborg i 1965 og uddannet fra både Danmarks Designskole i København og École Duperré i Paris, har han i mere end 20 år arbejdet med at udforske keramikkens muligheder, særligt gennem sit foretrukne objekt: krukken. Espersen er kendt for at bringe en ny energi til keramisk kunst, og hans værker balancerer ofte mellem det enkle og det komplekse i både form og overflade.

En central del af hans arbejde er glasureksperimenter, hvor han udforsker de mange effekter, glaserne kan skabe på forskellige keramiske former, såsom cylindere og sfæriske krukker som "Moon Jar." Hans værker gennemgår ofte flere brændinger og lag på lag af glasur, hvilket skaber dramatiske og taktile overflader, der varierer fra skinnende til rå og strukturerede. Espersens værker bliver ofte beskrevet som værende en balance mellem "triumpf og katastrofe" på grund af den uforudsigelighed, der opstår i glasurernes udtryk efter brændingen.

Espersen har udstillet sine værker i store internationale samlinger og museer, herunder Designmuseum Danmark, Nationalmuseet i Stockholm og Museum of Arts and Design i New York. Han har desuden været en del af flere betydningsfulde udstillinger, såsom "Triumph & Catastrophe" på CLAY Keramikmuseum i Middelfart og Kunstmuseum Den Haag.

Hans unikke tilgang til materialet gør ham til en af de mest indflydelsesrige keramikere i moderne tid, hvor han fortsætter med at skubbe grænserne for, hvad keramisk kunst kan være.


Keramik af Morten Løbner Espersen

Har du gode billeder af keramik af Morten Løbner Espersen så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Øvrige signatur eksempler


Andre signaturer

Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Andegaarden Keramik   Asbo Stentøj   Asta Agerholm   Astrid Anderberg   Birgit Andersson   Birgit Kasueske Andersen   Birthe Andersen   Brigitte Andrzejak