Patrick Nordström

Patrick Nordström (1870-1929) var en svensk-født keramiker, der spillede en afgørende rolle i udviklingen af dansk stentøj.

PN
Patrick Nordström

Om Patrick Nordström

Patrick Nordström (1870-1929) var en svensk-født keramiker, der spillede en afgørende rolle i udviklingen af dansk stentøj. Han blev oprindeligt uddannet som billedskærer og dekorationsbilledhugger, men under sit ophold i Paris ved verdensudstillingen i 1900 blev han dybt inspireret af den moderne keramik, især af franske keramikere som Jean Carriès og Ernest Chaplet. Dette skabte hans interesse for stentøj, som kom til at præge resten af hans karriere.

Nordström slog sig ned i København omkring 1900 og begyndte at eksperimentere med keramik. I 1912 blev han ansat ved Den Kongelige Porcelænsfabrik, hvor han var ansvarlig for at opbygge fabrikkens stentøjsproduktion. Hans værker blev kendetegnet ved rustikke former og enkle overflader, som bar hans smukke og varierede glasurer. Han mestrede forskellige glasurteknikker og var kendt for at skabe dybde, liv og varme i sine glasurer, hvor farveskalaen spændte fra mørke, jordnære toner til lyse nuancer.

Efter sin tid på Den Kongelige Porcelænsfabrik trak Nordström sig tilbage og arbejdede videre i sit eget værksted i Islev. Her fortsatte han med at skabe unik stentøj, der kombinerede både fransk og asiatisk indflydelse. Han opnåede stor anerkendelse både i Danmark og internationalt, og hans værker blev udstillet på museer som Nationalmuseum i Stockholm og Kunstindustrimuseet i København​.


Keramik af Patrick Nordström

Har du gode billeder af keramik af Patrick Nordström så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Øvrige signatur eksempler


Andre signaturer

Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Andegaarden Keramik   Asbo Stentøj   Asta Agerholm   Birgit Andersson   Birgit Kasueske Andersen   Birthe Andersen   Brigitte Andrzejak   Børge og Hardy Vincent Andersen