Sigvard Bernadotte

Sigvard Bernadotte (1907–2002) var en svensk designer og en pioner inden for industriel design

Sigvard Bernadotte

Om Sigvard Bernadotte

Sigvard Bernadotte (1907–2002) var en svensk designer og en pioner inden for industriel design. Han var oprindeligt prins af Sverige, men mistede sine royale titler, da han i 1934 giftede sig med en kvinde uden for kongefamilien. Bernadotte er mest kendt for sine samarbejder med det danske sølvsmedefirma Georg Jensen, hvor han moderniserede deres kollektion i 1930'erne. Hans designarbejde omfatter et bredt spektrum af materialer, herunder sølv, keramik, glas og plastik.

Et af hans mest ikoniske designs er Margrethe-skålen, som stadig produceres i dag. Han har også designet en række andre husholdningsartikler, som f.eks. Bernadotte-kanden og en typewriter for Facit. Bernadotte arbejdede både som industriel designer og kunstner, og han var medstifter af den svenske designerforening SID. Hans stil er kendt for sin tidløse elegance og funktionalisme, inspireret af internationalt design, hvilket har gjort hans værker relevante gennem flere generationer.


Keramik af Sigvard Bernadotte

Har du gode billeder af keramik af Sigvard Bernadotte så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Andre signaturer

Asbo Stentøj   Lillian Adler   Melike Abasiyanik   Mette Aarre   Steffen Anker   Allan Bune   Ane Brügger   Bartholdy Keramik   Birgitte Bruun   Birgitte Bundgaard