Aksini Stentøj

Aksini Keramik er opkaldt efter Aksel Sigvald Nielsen.

aksini
Aksini Stentøj

Om Aksini Stentøj

Aksini Keramik er opkaldt efter Aksel Sigvald Nielsen, som blev født i 1910 og døde i 1989. Aksini er en sammentrækning af hans navn. Aksel Sigvald Nielsen var uddannet håndværksmaler og startede sin karriere på Knabstrup Lervarefabrik i 1929 lige efter sin læretid. Hos Knabstrup arbejdede han med forskellige former for keramisk dekoration, herunder glasurer og indridsning af dekorationer på større keramikvaser. Han lavede også skabeloner til fabrikkens "maledamer", som brugte dem i serieproduktionen af keramikprodukter.

Efter 25 års ansættelse ved Knabstrup Lervarefabrik valgte Aksini at gå sin egen vej og grundlagde i 1954 virksomheden Aksini sammen med sin søn. Aksini Keramik blev særligt kendt for deres dekorative køkkengrej, ofte dekoreret med små, humoristiske eller oplysende tekster. Deres produkter kombinerede både det funktionelle og det æstetiske, hvilket gjorde dem populære i mange danske hjem.

Aksini Keramik er især anerkendt for sit unikke design og sine håndlavede produkter, som var præget af kvalitet og opfindsomhed. Produkterne fra virksomheden er i dag eftertragtede samlerobjekter, selvom de ikke længere produceres, og man kan være heldig at finde dem på loppemarkeder eller antikbutikker.


Keramik af Aksini Stentøj

Har du gode billeder af keramik af Aksini Stentøj så vil vi meget gerne vise dem her på siden, så skriv her

Øvrige signatur eksempler


Andre signaturer

Abbednæs Potteri   Alma Andersen (Alma Keramik)   Almus Keramik   Aluminia   Andegaarden Keramik   Anders Arhøj   Anker Keramik   Annashaab Lervarefabrik   Anne-Grethe og Jørgen Moeslund (AJMO Keramik)   Aristo Keramik  

Året julegave

Carsten Bagge Laustsen indkredser den særlige, danske keramiske traditions udvikling og dokumenterer den ved mere end 100 udvalgte keramikere, værksteder og fabrikker. 100 års dansk keramik henvender sig både til dem, der har en interesse for dansk design og til dem, der samler på keramik, hvad enten det er den keramiske kunst, eller den man finder på markeder og i antikvitetsbutikker.

Læs mere og køb bogen her